• Vrijwilligersbeleid 21/22

Vrijwilligersbeleid seizoen 2021-2022

Beste KIOS leden en jeugdouders,

Wij mogen weer van start! Na 2 vreemde korfbalseizoenen mogen we eindelijk weer naar het veld en de zaal toe om zelf te korfballen of aan de zijlijn onder het genot van een drankje een wedstrijd te volgen.

Dit is echter alleen mogelijk vanwege alle tijd die onze vrijwilligers in KIOS steken.

KIOS is een sportvereniging en deze kunnen niet zonder vrijwilligers. Daarom verwachten wij ook dat alle korfballende leden hun steentje hieraan bijdragen. Dit kan op allerlei verschillende manieren, bijvoorbeeld: barbezetting, onderhoud, schoonmaak, weekbericht, sponsorcommissie, bestuur, scheidsrechter, trainers en zo kunnen we nog wel even door gaan. Er zit altijd wel iets bij dat goed bij je past. Op deze manier kunnen wij samen een mooi seizoen beleven met veel spannende wedstijden en gezellige feestjes.

Het vrijwilligersbeleid bestaat uit een puntensysteem, waarbij voor elke vrijwilligerstaak punten verdiend kunnen worden. Afgelopen twee jaar zijn deze vrijwilligerspunten wel bijgehouden, maar vanwege de afgebroken seizoenen konden wij hier geen beleid op voeren. We gaan dit jaar vol goede moed weer vrijwilligerstaken uitvoeren met elkaar, zodat iedereen het minimale aantal punten gemakkelijk haalt.

Op de website van KIOS, maar ook vaak in het weekbericht staan vacatures voor vrijwilligerstaken waar KIOS dringend naar op zoek is. Als u deze vacatures niet bij u vind passen, maar wel iets voor KIOS wil betekenen, twijfel niet om contact op te nemen met vrijwilligers@kvkios.nl dan kunnen we samen opzoek naar een taak die wel bij u past.

Het aantal te behalen punten voor het seizoen 2021/2022 is gelijk gebleven aan vorig seizoen:

-      Een spelend-lid: 5 punten

-      Meerdere jeugdleden uit 1 gezin (ouder met jeugdlid of jeugdleden): 7 punten (totaal)

-      KIOS fitter: 3 punten

-      Nieuwe Leden (1ste seizoen) en Kangoeroes: 2 punten

-      Niet-spelende leden: 0 punten

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen via vrijwilligers@kvkios.nl