• Informatie Ledenwerving

 • Welkom op de website van KV KIOS!

  Leuk dat je even een kijkje komt nemen op onze website! Welkom!

  Dit betekend waarschijnlijk dat je ons ergens bent tegengekomen en dat je misschien wel wilt komen korfballen. Het leuke aan korfbal is, je mag gewoon 3 keer mee komen trainen zonder dat je ergens aan vast zit!

  Vindt je korfballen dan zo leuk en wil je lid worden? Dat kan!

  Hieronder wat informatie:

  Kinderen vanaf 2 jaar (de mini's) kunnen al bij KV KIOS terecht! Op zaterdagmorgen van 9:30 uur tot 10:00 uur kunnen de mini's, samen met papa en mama, kennis maken met korfbal.

  Kinderen vanaf 4 jaar (de kangoeroe's) kunnen bij KIOS op zaterdagmorgen van 10:15 uur tot 11.00 uur trainen. Door allerlei spelletjes te doen leren ze gooien, vangen, rennen, springen, samenspelen en natuurlijk schieten op een korf.

  Vanaf 6 jaar (pupillen) kan er competitie worden gespeeld. De F-pupillen en E-pupillen spelen 4 tegen 4. De teams bestaan (voor zover mogelijk) uit 2 jongens en 2 meisjes. In één vak staan twee palen en er wordt dan volgens het kick-and-run systeem gespeeld. Verover je de bal, dan probeer je zo snel mogelijk naar de paal van de tegenstander te komen door middel van overgooien en dan natuurlijk scoren! De F-pupillen trainen alleen op de donderdagavond. Vanaf de E-pupillen train je twee avonden in de week, dat is op maandag- en donderdagavond.

  Vanaf de D-pupillen (10 jaar) wordt er in twee vakken korfbal gespeeld en zit je met 8 kinderen (4 jongens/4 meisjes) in een team. Dan is er een aanval- en een verdedigingsvak, er wordt dan van functie gewisseld na 12,5 minuut en vanaf de C-aspiranten (12 jaar) na 2 doelpunten doelpunten.

  Vanaf 16 jaar speel je in de junioren en vanaf 18 jaar mag je bij de senioren gaan korfballen. Ook hier wordt in twee vakken gespeeld en om de twee doelpunten van functie gewisseld.

  Ook is er sinds kort een KIOS-Specials. Dit is speciaal voor elk kind met of zonder beperking, diagnose of andere extra's. Deze groep enthousiastelingen traint iedere zaterdagmorgen van 11:15 tot 12:00 uur.

  Voor de oudere sporter die graag in teamverband aan zijn/haar conditie werkt is er op de donderdagavond de KorfbalFit-groep. Wil je wel wedstrijden spelen maar heb je in het weekend eigenlijk geen tijd? Dan is er ook een team wat doordeweeks wedstrijden speelt, dit is ons Midweekteam. Kortom bij KV KIOS is er voor iedereen plek!

 • Veld- en Zaalseizoen

  Half augustus begint ons veldseizoen. Eind oktober beginnen we met het zaalseizoen en half april begint het tweede veldseizoen. Deze duurt tot begin juni. De trainingsavonden zijn zowel op het veld als in de zaal op maandag en donderdag. De thuiswedstrijden in de zaal worden gespeeld in Sporthal de Estafette te Nieuw-Vennep. Als er uit gespeeld moet worden, wordt er altijd verzameld in de Estafette. Het is fijn als iedereen er 5 minuten voor de vertrektijd, die in het weekbericht staat aangegeven, aanwezig is. 

  Korfbalkleding

  Tijdens het veldseizoen spelen we op kunstgras, hiervoor zijn kunstgrasschoenen nodig. Dit zijn schoenen met diverse kleine nopjes. Voetbalschoenen met grote noppen zijn niet toegestaan op ons veld. Tijdens het zaalseizoen spelen we in De Estafette en hiervoor zijn zaalschoenen vereist. Voor de meisjes is een zwart rokje nodig, de jongens een zwarte korte broek. Een oranje KIOS-shirt krijgt uw kind zodra het wedstrijden gaat spelen. KIOS wil graag uniformiteit als het gaat om kleding. KIOS koopt daarom de shirtjes en trainingspakken. Door een jaarlijkse kleine bijdrage van de leden te vragen kan er wanneer er de noodzaak toe is, kleding worden vervangen. Via onze webshop kunt u ook KIOS-kleding bestellen, zoals trainingspakken, rokjes, broekjes en trainingsshorts met het KIOS-logo erop.  https://clubs.deventrade.com/nl/kv-kios/clubcollectie.  KIOS biedt de leden de mogelijkheid om, wanneer kleding te klein, versleten of door een ongelukje kapot gegaan is, de kleding te wisselen. Wanneer iemand kleding kwijtraakt zal echter pas na volledige vergoeding van de kosten nieuwe kleding worden verstrekt. 

  Tweedehands schoenen, rokjes & trainingspakken

  Kinderen groeien snel en daardoor komt het vaak voor dat de zaal- en/of veld-schoenen, rokjes, broekjes, KIOS-truien etc. nog in prima staat zijn… maar het past niet meer. Gooi deze dan niet weg maar lever het in bij KIOS! De maat maakt niets uit, ook de grotere maten zijn van harte welkom. Alle gebruikte schoenen e.d. staan in de KIOS-kantine uitgestald en die kunnen worden gepast, zit het goed dan mag je ze meenemen. De kosten voor de schoenen e.d. zijn € 5,= en die kunt u in de fooienpot op de bar doen. Dus als de schoenen van zoon- of dochterlief, met nog twee wedstrijden te spelen, kapot zijn…. Loop dan eerst even de kantine in en kijk of er nog een paar van uw maat tussen zit. Dan hoeft u niet voor die twee wedstrijden nieuwe schoenen te kopen die uw kind het volgende seizoen misschien niet meer past. Het geld wat we binnenhalen met het ‘ruilen’ van de schoenen, rokjes, truien e.d. wordt weer gebruikt voor alle leuke activiteiten voor onze jeugd. We hebben vorig seizoen gemerkt dat veel schoenen toch weer een nieuwe eigenaar hebben gekregen. Wij zijn daar erg blij mee en de schoenen krijgen zo nog een prima bestemming.  

  KIOS Weekbericht

  Zodra de aanmelding van uw kind is ingeleverd en verwerkt, krijgt u 1x per week (op maandagavond) het KIOS weekbericht in uw mail. Hierin staat de informatie over de te spelen wedstrijden, zoals vertrektijden en contactinformatie van de trainer/coach, maar ook een rijdersschema en wanneer u aan de beurt bent om schoon te maken. Lees het weekbericht dus goed door! 

 • Predicaat Veilig Sportklimaat

  Afgelopen zaterdag hebben we namens KIOS het predicaat Veilig Sportklimaat in ontvangst mogen nemen van de wethouder Sport Mariëtte Sedee, een mooie mijlpaal! Om dit zichtbaar te maken hebben we voor onze seniorenteams aanvoerdersbanden ontvangen en een tegeltje voor op het clubhuis. Binnen KIOS hebben we inmiddels een duidelijk beleid, protocollen bij incidenten, geschoolde vertrouwenscontacpersonen en vragen we elk jaar voor de vrijwilligers die met jeugd te maken hebben een Verklaring Omtrent Gedrag aan. Daarnaast blijven we met het bestuur in gesprek over verbeteringen met betrekking tot beleid, voorlichting en preventie.  

  Wil je lid worden van KV KIOS?

  Spreekt dit jou aan? Lijkt het jou wat om te gaan korfballen bij KV KIOS? Leuk! 

  Mocht u eerst meer informatie willen, dan kunt u mailen met ledenwervingscommissie@kvkios.nl. Wij kunnen al uw vragen beantwoorden.

  U kunt (wanneer het gaat om een kind t/m 16 jaar) contact opnemen met tcj@kvkios.nl Het is prettig wanneer u in dit bericht de naam van uw kind en de geboortedatum alvast noemt. Dan kunnen we u direct een compleet antwoord sturen.

  Bent u  of heeft u een kind van 17 jaar of ouder, dan kunt u mailen naar tc@kvkios.nl  

  Kijk rustig even verder rond op onze website!