• Wat leuk dat je even komt kijken op de website van de KIOS-specials!

 • Wat leuk dat je interesse hebt om te komen korfballen bij de KIOS specials van KV KIOS in Nieuw Vennep!

  In dit hoofdstuk van onze website geven we je meer informatie over allerlei zaken rondom de trainingen en het lidmaatschap bij KV KIOS. Wanneer er na het lezen van deze brochure nog vragen zijn, twijfel dan niet en stuur ons even een mailtje!

  WIE ZIJN WIJ?

  KV KIOS is een gezellige, kleinschalige vereniging waarbij iedereen elkaar kent. De vereniging heeft twee mooie kunstgrasvelden in het centrum van Nieuw-Vennep. Bij KV KIOS is het maken van plezier erg belangrijk. Binnen de vereniging heerst een vriendelijke, gemoedelijke sfeer. Naast het korfbal worden voor alle leeftijdsgroepen verschillende activiteiten georganiseerd en hier zijn altijd veel enthousiaste deelnemers. Zo maak je bij KV KIOS vrienden voor zowel binnen als buiten de korfbalvereniging!

  WAAROM KIOS SPECIALS?

  Bij KV KIOS vinden wij het belangrijk dat iedereen welkom is bij onze vereniging en dat iedereen zich welkom voelt. Bij KIOS hoort iedereen erbij, dus ook kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking! Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan sporten binnen zijn eigen mogelijkheden. Om deze redenen wil KIOS specials wil gaan aanbieden voor iedereen vanaf 8 jaar, met een verstandelijke beperking. De G-korfballers zijn bij KIOS onderdeel van de vereniging en zullen natuurlijk ook betrokken worden bij alle activiteiten buiten het korfbal om! Denk daarbij bijvoorbeeld aan feestjes en spelletjesavonden. Bij KV KIOS ben je welkom en hoor je overal bij!

  DOELSTELLINGEN

  1. KIOS specials zorgt ervoor dat met veel plezier korfballen ook mogelijk is voor kinderen en volwassenen die niet in de reguliere competitie mee kunnen spelen

  2. KIOS specials houdt rekening met de mogelijkheden van iedere individuele sporter en past de trainingen hierop aan.

  3. KIOS specials stimuleert de integratie van kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking binnen de reguliere vereniging.

  TRAININGEN / WEDSTRIJDEN

  In eerste instantie zullen de specials bij KV KIOS één keer per week trainen. Voorlopig zullen we nog geen competitiewedstrijden gaan spelen, maar starten we eerst met trainen. Zodra het eventueel mogelijk is om wedstrijden te gaan spelen, zal daarover gecommuniceerd worden en wordt besloten of de wedstrijden in competitie- of toernooivorm zijn. Voor het seizoen 2023-2024 zullen we alleen trainen. De trainingen vinden plaats op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur. Van september tot eind oktober zijn de trainingen op onze kunstgrasvelden. Van november tot half april trainen we in een sporthal of gymzaal in Nieuw Vennep. Van half april tot juni zijn de trainingen weer op onze kunstgrasvelden. Zo zijn we in de koude wintermaanden binnen in de zaal en wanneer het warmer is, zijn we buiten op het veld! De trainingen hebben als doel om lekker met elkaar te bewegen en de korfbalsport te leren. We zullen verschillende korfbalvaardigheden oefenen, gooien, vangen, schieten, vrijlopen en verdedigen. Daarnaast zullen we ook veel (bal)spelletjes spelen en we starten natuurlijk met een warming-up. Naast het sportieve aspect vinden wij het sociale aspect van de korfbalsport ook erg belangrijk. Na afloop van de training drinken we met z’n allen gezellig nog een glas limonade.

  KLEDING

  Als G-korfballer bij KV KIOS heb je natuurlijk een echt KV KIOS sporttenue nodig! Wij zorgen voor het juiste shirt + rokje/broekje. Zorg zelf voor een fijn trainingspak voor over je shirt + broekje/rokje en voor goede schoenen. Op het kunstgrasveld heb je schoenen nodig met noppen en in de zaal zijn sportschoenen met een witte zool belangrijk. Heb je vragen over de kleding of schoenen, laat het ons weten!

  CONTRIBUTIE

  De contributie wordt vastgesteld in de jaarlijkse ledenvergadering. De huidige bedragen vindt u op onze website, www.kvkios.nl > ‘onze club’ > ‘lid worden’ > ‘contributie’.

  ROL VAN OUDERS/BEGELEIDERS

  Wij vinden het belangrijk dat ouders/begeleiders betrokken zijn bij het G-korfballen, zij zorgen voor de ondersteuning die nodig is om het korfballen mogelijk te maken. Denk daarbij aan vervoer, aan/uitkleden en andere benodigde begeleiding.

  INSCHRIJVEN

  Iedereen met een verstandelijke beperking van 8 jaar en ouder is welkom om te komen korfballen bij KV KIOS! Iedere sporter mag eerst 3 keer gratis komen ‘proeftrainen’ om te kijken of je het korfbal echt leuk vindt! Na deze 3 gratis trainingen kun je besluiten om lid te worden van KV KIOS, of liever niet. Bij aanmelding vindt een intakegesprek plaats met onze G-korfbal coördinatoren en vullen we het aanmeldingsformulier in.

  MEEDOEN? VRAGEN?

  Neem contact op met Lisa, Paula of Anouk! g-korfbal@kvkios.nl. KV KIOS, Eugenie Previnaireweg 100, 2152 BD in Nieuw Vennep 0252-673831 (telefoonnummer KIOS-kantine) www.kvkios.nl