• Vrijwilligersbeleid 20/21

Vrijwilligersbeleid seizoen 2020-2021

Weet u het nog? Beste KIOS leden en jeugdouders, Het nieuwe seizoen bij KIOS is weer gestart en daarmee ook weer het vrijwilligersbeleid. Onderdeel van dit vrijwilligersbeleid is het behalen van vrijwilligerspunten. Afgelopen seizoen zijn de punten tot en met februari verwerkt en daarna lag het hele land stil door Covid-19. We gaan dit jaar vol goede moed weer punten verdienen met elkaar. Want we zijn een sportvereniging die niet zonder inzet van vrijwilligers kan. Van barbezetting, onderhoud, schoonmaak, weekbericht, sponsorcommissie, bestuur, secretariaat, technische commissies tot scheidsrechter en trainers (en nog veel meer maar dan wordt de lijst echt te lang). Op de website van KIOS staat ook informatie over het vrijwilligersbeleid (onder kopje lid worden) en onder datzelfde kopje er staan ook vacatures voor vrijwilligers taken. Deze worden binnenkort nog bijgewerkt. Hieronder de te behalen punten voor dit seizoen.

Het aantal te behalen punten 2020-2021

Een KIOS-lid 5 punten

Meerdere jeugdleden uit 1 gezin (ouder met jeugdlid of jeugdleden) 7 punten (totaal)

Nieuwe Leden en Kangoeroes 2 punten

KIOS fitter 3 punten

Niet-spelende leden 0 punten

Dit seizoen zijn er enkele veranderingen/nieuwe zaken die wij graag met jullie delen. De veranderingen worden in losse stukje elders in dit weekbericht toegelicht.

 De rol van teamcoördinator wordt iets uitgebreid en is voortaan 6 punten. Bij het delen van deze taak worden de punten ook gedeeld.

 Vanuit KIOS komen er twee contactpersonen die de vraagbaak voor de teamcoördinatoren zullen zijn. In een volgend weekbericht hierover meer.

 Schoonmaken gaat weer terug naar 1 punt per gezin. Omdat de taak in relatief korte tijd uit te voeren is, was de verhouding wat zoek indien er meerdere mensen uit 1 gezien kwamen meehelpen voor punten.

 De kantine taken worden anders ingedeeld en de bezetting ervan komt onder de rol van teamcoördinator.

 Voor het aanleveren van de lijstjes met punten, maken we een format. We zijn soms (te) lang bezig uit te zoeken welke naam bij welk kind hoort.

 Later in het seizoen gaan we de manier van punten invoeren proberen efficiënter te krijgen en hiervoor een voorstel aan het bestuur doen.

De ideeën hiervoor zijn we nu aan het ordenen. In de jaarlijkse algemene ledenvergadering (JAL) en tijdens de introductieavond voor nieuwe leden wordt één en ander nogmaals toegelicht voor dit seizoen. Data hiervoor (onder voorbehoud van als de maatregelen dit toelaten) worden binnenkort in het weekbericht gecommuniceerd. Bij vragen kunt u ons bereiken via vrijwilligers@kvkios.nl of spreek ons aan bij KIOS. De mailbox wordt wekelijks gelezen.

Groet van de vrijwilligerscoördinatie Marjolein en Nadja