• Afgelopen zaterdag gingen wij met KIOS naar Amsterdam toe om te spelen tegen Swift dat samen met ZKV de ranglijst aanvoert en achtervolgd wordt door een aantal ploegen waaronder KIOS. Verliezen zou voor ons betekenen dat we de aansluiting met de bovenste plekken kwijt zouden raken en winnen precies andersom.
    Dit zou ook de eerste wedstrijd zijn zonder toeschouwers en dat was wel een beetje een vreemde gewaarwording maar goed, er kan in ieder geval nog gespeeld worden.
    Dat het een lastige wedstrijd zou worden dat wisten we want Swift was de meest scorende ploeg tot nu toe maar Swift kondigde op hun website al aan dat ook zij een lastige wedstrijd verwachten.
    In niet al te beste weersomstandigheden begon KIOS de eerste 15 minuten sterk aan de wedstrijd, aanvallend met redelijk veel schoten maar weinig goals en verdedigend erg goed. Het werd 0-1 [ Bo ] met gevolgd door de gelijkmaker 1-1 , 1-2 [ Ilse ] en 1-3 [ Daan ].
    Omdat het niet lekker ging aan de zijde van Swift moest de coach al snel ingrijpen en bracht hij zijn beste heer binnen de lijnen die altijd goed is voor veel goals.
    Mede door de wissel bij Swift veranderde de wedstrijd in het voordeel van Swift, want KIOS was verdedigend minder scherp dan de eerste 15 minuten en het spel werd wat slordiger. Er werd minder scherp geschoten in deze periode.
    Daar tegenover stond dat Swift het schotpercentage juist omhoog zag gaan en via 1- 3 werd het 2-3 , 3-3 , 4-3 , 5-3 , 6-3 , en duurde het 8 minuten voordat wij de 6-4 [ Bo ] konden maken.
    Via 6-4 werd het 7-4, 8-4, 8-5 [ Lisa ], 9-5, 9-6 [ Simone ] , 10-6, 11-6 en dat was ook de ruststand.

Gelooft men er nog in na de rust?
    5 goals achter onder slechte weersomstandigheden en wetende dat Swift de meest scorende ploeg is in deze poule….Dan kun je als ploeg alleen maar hopen dat je misschien nog in de buurt kan komen en misschien nog een puntje mee kan nemen vanuit Amsterdam.
    Bovenstaande hebben veel supporters nog kunnen zien via een livestream. Die viel na de rust (helaas) uit….toen werd het een spannende verslaggeving via Whatsapp!
    Het begin van de tweede helft is voor KIOS, 11-7 [ Bo ], 11-8 [ Ilse ], 11-9 [Daan ] en 12- 9 door Swift na de eerste 15 minuten. En dan voel je dat er misschien toch nog wel iets te halen valt in de resterende 15 minuten? Maar alleen als KIOS op deze manier zou doorgaan met het verdedigen want Swift haalde tot dat moment niet meer het doelpuntenpercentage van de eerste helft en KIOS stond verdedigend / de rebound was sterk en we waren scherper op de afvallende schoten , daarbij opmerkend dat wij nu wel iets beter schoten dan de eerste helft!
    Jeroen en Joey allebei ingevallen voor lengte en aanvallende impulsen konden de ploeg misschien het extra zetje in de rug geven wat nodig zou zijn om misschien nog in de buurt te komen in het laatste kwartier van de wedstrijd. En inderdaad, wat we hoopten, dat gebeurde ook. De ploeg bleef erin geloven. Het werd 12-10 [ Joey ] , 12-11 [ Joey ] , 12-12 [ Jeroen ].
    Time-out KIOS, afspraken gemaakt over de rolverdeling in de laatste 6 minuten. Daan nam een vrije bal en daar was de 12-13 voorsprong. Gevolgd door Bo die ons naar 12-14 schoot. Nog twee minuten op de klok en Anouk die inmiddels in het veld gekomen was schoot ons naar 12-15 toe, Rico sloot zijn goed verdedigende middag af met de 12-16.
    Wat een teamprestatie in de tweede helft, vanuit bijna kansloze positie een uiteindelijke ruime [ één goal tegen in de tweede helft en tien gemaakt ] overwinning boeken is echt bijzonder, mentaal sterk en zonder te mopperen op elkaar. Er echt geloof in blijven houden! Dat is mooi om te zien.
    KIOS handhaaft zich voorlopig in de bovenste regionen (staat nu 3e) en gaat zich deze week voor-bereiden op de uitwedstrijd tegen Sporting Trigon te Leiden. We proberen jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden via een eventuele livestream en een verslag van de wedstrijd en hopelijk tot snel weer langs de lijn.
    (met dank aan Rene voor het persoonlijke verslag van deze wedstrijd!).