• Handig om te weten

  Welkom bij Korfbalvereniging KIOS

  Van harte welkom op de site van Korfbalvereniging KIOS uit Nieuw-Vennep. Op deze website kun je via het menu aan de bovenkant alle informatie vinden die je nodig hebt.

  Alles commissies zijn bereikbaar via een emailadres die je kunt vinden onder de knop "commissies". Hoe je de weg vind naar de zaal of ons veld kun je vinden via de knop "contact". Mocht je iemand persoonlijk willen spreken dan kunnen leden van onze vereniging kijken in ons weekbericht (elke week op zondag of maandag verstuurd per mail) en anders zijn alle gegevens te vinden via Sportlink.

   

  Veld- en zaalseizoen

  Half augustus begint ons veldseizoen. Eind oktober beginnen we met het zaalseizoen en half april begint het tweede veldseizoen. Deze duurt tot begin juni. De trainingsavonden zijn zowel op het veld als in de zaal op maandag en donderdag.

  De thuiswedstrijden in de zaal worden gespeeld in Sporthal de Estafette te Nieuw-Vennep. Als er uit gespeeld moet worden, wordt er altijd verzameld in de Estafette. Het is fijn als iedereen er 5 minuten voor de vertrektijd, die in het weekbericht staat aangegeven, aanwezig is.

   

  Korfbalkleding

  Tijdens het veldseizoen spelen we op kunstgras, hiervoor zijn kunstgrasschoenen nodig. Dit zijn schoenen met diverse kleine nopjes. Voetbalschoenen met grote noppen zijn niet toegestaan op ons veld.

  Tijdens het zaalseizoen spelen we in De Estafette en hiervoor zijn zaalschoenen vereist. Voor de meisjes is een zwart rokje nodig, de jongens een zwarte korte broek. Een oranje KIOS-shirt krijgt uw kind zodra het wedstrijden gaat spelen.

  KIOS wil graag uniformiteit als het gaat om kleding. KIOS koopt daarom de shirtjes en trainingspakken. Door een jaarlijkse kleine bijdrage van de leden te vragen kan er wanneer er de noodzaak toe is, kleding worden vervangen.

  Via onze wehshop kunt u ook kioskleding bestellen, zoals trainingspakken, rokjes, broekjes en trainingsshorts met het KIOS-logo erop.  https://clubs.deventrade.com/nl/kv-kios/clubcollectie

  KIOS biedt de leden de mogelijkheid om, wanneer kleding te klein, versleten of door een ongelukje kapot gegaan is, de kleding te wisselen. Wanneer iemand kleding kwijtraakt zal echter pas na volledige vergoeding van de kosten nieuwe kleding worden verstrekt.

   

  2e HANDS SCHOENEN, ROKJES OF TRUIEN

  Kinderen groeien snel en daardoor komt het vaak voor dat de zaal- en/of veld-schoenen, rokjes, broekjes, KIOS-truien etc. nog in prima staat zijn… maar het past niet meer. Gooi deze dan niet weg maar lever het in bij KIOS! De maat maakt niets uit, ook de grotere maten zijn van harte welkom.

  Alle gebruikte schoenen e.d. staan in de KIOS-kantine uitgestald en die kunnen worden gepast, zit het goed dan mag je ze meenemen. De kosten voor de schoenen e.d. zijn € 5,= en die kunt u in de fooien-pot op de bar doen. Dus als de schoenen van zoon- of dochterlief, met nog twee wedstrijden te spelen, kapot zijn…. Loop dan eerst even de kantine in en kijk of er nog een paar van uw maat tussen zit. Dan hoeft u niet voor die twee wedstrijden nieuwe schoenen te kopen die uw kind het volgende seizoen misschien niet meer past.

  Het geld wat we binnenhalen met het ‘ruilen’ van de schoenen, rok-jes, truien e.d. wordt weer gebruikt voor alle leuke activiteiten voor onze jeugd. We hebben vorig seizoen gemerkt dat veel schoenen toch weer een nieuwe eigenaar hebben gekregen. Wij zijn daar erg blij mee en de schoenen krijgen zo nog een prima bestemming.

   

  KIOS weekbericht

  Zodra de aanmelding van uw kind is ingeleverd en verwerkt, krijgt u 1x per week (op maandagavond) het KIOS weekbericht in uw mail.

  Hierin staat de informatie over de te spelen wedstrijden, zoals vertrektijden en contactinformatie van de trainer/coach, maar ook een rijdersschema en wanneer u aan de beurt bent om schoon te maken. Lees het weekbericht dus goed door!

   

  Reiskostenvergoeding

  Reiskosten per kilometer is onveranderd en bedraagt € 0,11. Vergoeding van de reiskosten zal berekend worden op basis van de snelste route naar het veld of de zaal van de tegenstander volgens de routeplanner van de ANWB. Het is niet noodzakelijk een afstand in te vullen op het declaratieformulier.

  Voorwaarden:

  De bijdrage geldt voor uitwedstrijden voor de competitie voor maximaal drie auto’s. De rijder kan alleen via het declaratieformulier voor de uitwedstrijd declareren. De declaratie moet voorzien zijn van bankrekeningnummer en handtekening van de rijder. Onvolledig ingevulde formulieren worden niet in behandeling genomen. De declaratieformulieren worden per team bijgehouden.

  De formulieren moeten uiterlijk drie weken na de eerste helft van de veldcompetitie, na de zaalcompetitie en na het einde van de veldcompetitie worden ingeleverd. Dit kan uitsluitend bij de penningmeester (penningmeester@kvkios.nl). Binnen 10 dagen daarna worden de bijdragen aan de rijders uitbetaald.

   

  Predicaat Veilig Sportklimaat

  Afgelopen zaterdag hebben we namens Kios het predicaat Veilig Sportklimaat in ontvangst mogen nemen van de wet-
  houder Sport Mariëtte Sedee, een mooie mijlpaal! Om dit zichtbaar te maken hebben we voor onze seniorenteams aan-
  voerdersbanden ontvangen en een tegeltje voor op het clubhuis.

  Binnen Kios hebben we inmiddels een duidelijk beleid, protocollen bij incidenten, geschoolde vertrouwenscontacperso-
  nen en vragen we elk jaar voor de vrijwilligers die met jeugd te maken hebben een Verklaring Omtrent Gedrag aan.

  Daarnaast blijven we met het bestuur in gesprek over verbeteringen met betrekking tot beleid, voorlichting en preventie.