• UPDATE CORONA maatregelen

Vanaf 15 januari zijn er versoepelingen doorgevoerd in het coronabeleid. Er mag weer binnen- en buiten worden gesport zonder beperkingen van tijdstip, leeftijd of groepsgrootte. De belangrijkste beperking is dat er geen wedstrijden tegen teams van andere verenigingen gespeeld mogen worden, zowel oefen- als competitiewedstrijden

Publiek bij trainingen en onderlinge oefenwedstrijden is niet toegestaan. In de zaal is het corona toegangsbewijs (CTB) oftewel de QR-code verplicht voor deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden voor 18 jaar en ouder.

Welke algemene richtlijnen zijn nog van toepassing?

• Gezond verstand gebruiken staat voorop en zoek de grenzen niet op!
      • Heb je corona gerelateerde klachten blijf thuis en laat je testen.
      • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
      • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na het bezoek aan de sportlocatie.
      • Schud geen handen.
        • De basisregel 1,5 meter afstand houden is van toepassing. De enige uitzondering is jeugd onder de 18 jaar en tijdens het sporten.
        • Op sportlocaties is het gebruik van mondkapjes voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht, voor zowel sporters als vrijwilligers tijdens verplaatsingen en als je zit. Het mondkapje mag af tijdens het sporten.

Toegangsbewijs voor spelers vanaf 18 jaar

• Voor iedereen vanaf 18 jaar is het scannen van het CTB verplicht om deel te nemen aan trainingen en/of wedstrijden.
    • Bij het scannen van het CTB moet ook de identiteitskaart gecontroleerd worden.
    • Personen die met een functie aanwezig moeten zijn op de vereniging zijn van deze verplichting uitgezonderd. Het gaat dan bijvoorbeeld om trainers en coaches, scheidsrechters, alle noodzakelijk aanwezige andere vrijwilligers of mensen die bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden komen uitvoeren op de vereniging.

De Uitvoering van het CTB

• De beheerder van de Estafette en gemeente leggen de verantwoordelijkheid voor de controle op het CTB in de sporthal en gymzalen neer bij Kios.
    • In alle sportzalen zijn geen toeschouwers toegestaan bij de trainingen en wedstrijden.
    • Ouders mogen de zalen niet in en kunnen hun kinderen voor de uitgang afzetten en weer ophalen.
    • In onderling overleg dient er in de seniorenteams en A-teams met spelers van 18 jaar een trainer of speler aangewezen te worden die elke training en wedstrijd het CTB van alle spelers scant.
    • Uitzonderingen indien begeleiding van een kind door de ouder noodzakelijk is, zijn alleen mogelijk in overleg met het bestuur. Dat is dan alleen toegestaan met een CTB.
    • Het is het meest praktisch om je CTB te laten scannen, ook als je onder de uitzondering valt en wel 18 jaar bent. Indien je dat niet doet, word je verzocht na uitoefening van je functie direct de sporthal te verlaten.
    • De horecagelegenheid in de Estafette is gesloten.

Kleedkamers, douches

• Kleedkamers, toiletten en douches mogen open. Vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht en vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand en het CTB.
    • De kantine van KIOS mag voor onderhoud en vergaderingen haar deuren openen.

Indien je iets mist, iets beter wenst of tegen problemen aanloopt, kan je dit laten weten via bestuur@kvkios.nl of direct bij Albert Klingenberg of Cynthia van der Vliet

NB KIOS volgt het beleid vanuit het KNKV en NOC NSF. Voor nader info en FAQ kun terecht op  https://www.knkv.nl/faqcorona en https://nocnsf.nl