Zaaldienst jeugdwedstrijden

Als zaaldienst zijn vooral de ouders aangeschreven. Tijdens de wedstrijd van uw kind, + een uurtje er voor of er na, maar nooit meer dan 2 uur in dit hele zaalseizoen. Ook hier rekenen we weer op ieders medewerking.

Wat houdt zaaldienst in?

AAN HET BEGIN VAN DE KORFBALDAG:

 Elektronisch scorebord, verlengsnoer, tribune-uittrek kabel, tribunesleutel en ploppertje (voor de vloerputjes) ophalen bij de receptie van de Estafette.

 Kastsleutels en tijdschema’s zullen aanwezig zijn via TCJ.

 Wedstrijdtafel in orde maken, elektronisch scorebord aansluiten, KIOS-box erbij.

 Samen met coaches en scheidsrechters velden in orde maken (zie verderop voor juiste hoogte, afmetingen en dergelijke).

 Handmatige scorebordjes langs de velden plaatsen wanneer er meer dan 1 wedstrijd wordt gespeeld.  LET OP het gebruik van de ballen zodat de hal niet vol komt te liggen. Voor een viertal team (F en E pupillen) 2 ballen pakken (1 voor het team zelf en 1 voor de tegenstander). Voor een achttal team (vanaf D pupillen) 4 ballen pakken (2 voor het team zelf en 2 voor de tegenstander).

TRIBUNE OPZETTEN

 Soms kan direct aan het begin de tribune uitgetrokken worden. Dit kan niet wanneer er de eerste en / of tweede ronde 3 teams tegelijk spelen. Dan kan pas na de laatste ronde van 3 teams de tribune uitgetrokken worden. Tribune opzetten is niet alleen de verantwoordelijkheid van de zaaldienst. De coaches, scheidsrechters maar natuurlijk ook alle andere aanwezige ouders kunnen hierbij helpen. Vraag daar dus gerust om als zaaldienst. LET ER OP dat de tribune pas in gebruik genomen mag worden wanneer alle zijhekken geplaatst zijn. TIJDENS DE WEDSTRIJDEN  Overtollige ballen innemen en bij de wedstrijdtafel houden. Spelende kinderen met een bal naast een wedstrijd werkt verstorend voor spelers en scheidsrechter.

 Alvast palen en ballen klaarleggen voor de volgende ronde als er van grootte gewisseld moet worden.  Stand bijhouden op het scorebord. Hiervoor vindt u vaak voldoende enthousiaste jeugdleden in de zaal.

LET ER OP dat de wedstrijden op tijd beginnen! Wanneer we achterstanden oplopen zijn die zeer moeilijk in te lopen en we moeten uiteindelijk voor een bepaalde tijd de Estafette weer schoon opleveren.

CIJFERS EN GETALLEN

F pupillen viertal paal van 2,5 mtr K3 bal (max 4) 1/3 zaal