Vrijwilligersbeleid

KV KIOS heeft net als andere verenigingen de laatste jaren een tekort aan vrijwilligers. Dit tekort zorgt ervoor dat de vereniging op termijn steeds minder goed kan functioneren en openstaande vacatures moeten worden ingevuld door de huidige vrijwilligers, die vaak al veel vrijwilligerstaken uitvoeren.

Vandaar dat er besloten is om in het seizoen 2017-2018 een vrijwilligersbeleid in te voeren waarbij alle KIOS leden punten verzamelen, ook de jeugdleden. Tot 16 jaar zijn ouders van jeugdleden verantwoordelijk om de punten te behalen en vanaf 16 jaar is dit het verenigingslid zelf. Het wordt echter wel aangemoedigd vanuit KIOS om jeugdleden bij verschillende activiteiten te betrekken/te laten helpen.

Nieuwe leden verzamelen twee punten in het eerste seizoen. Daarna is het vijf punten per lid per seizoen. Zijn er meerdere personen uit een gezin lid, dan is het maximum te behalen punten zeven. Zolang de kinderen in de Kangoeroes zitten, blijft het aantal te behalen punten twee.

U kunt punten verdienen door mee te helpen bij de taken die voor de vereniging gedaan moeten worden. Denk hierbij aan losse taken zoals schoonmaken van kantine/kleedkamers (1), kantinediensten (1), Grote Clubactie en/of de Narcissenactie (2), meehelpen bij de klusdag van het KIOS-terrein of het schoolkorfbal (1) of bijv. een grotere taak in de vorm van deelname aan een commissie (5).
Het rijden voor uitwedstrijden telt niet mee voor de vrijwilligerspunten. In de weekberichten wordt geregeld hulp gevraagd voor de verschillende taken bij KIOS. In de KNKV app kunt u ook aangeven voor welke taken u beschikbaar bent.

Wilt u meer weten over ons vrijwilligerspuntensysteem neemt u dan contact op met de vrijwilligercoördinatoren Shelley, Nadja en Mylène via vrijwilligers@kvkios.nl