Nieuwe trainer bij KIOS

In januari spraken de TC en Marc Krook elkaar. In goed overleg werd besloten dat dit het laatste seizoen zou zijn dat Marc trainer/coach is van KIOS 1. Marc maakt hier 3 seizoenen vol. Hij had nog veel zin in het goed afsluiten van de zaal- en veldcompetitie. Met Marc stelden we nog vast hoe succesvol hij is geweest als trainer/coach bij KIOS, en hoe ook hij baalde van het verloop van de zaalcompetitie tot dan toe. Maar Marc kennende ging hij daar samen met het team nog alles aan doen.

De TC is vervolgens gestart met het vinden van een nieuwe trainer/coach. Er is binnen KIOS overlegt met het bestuur en informatie verzameld bij de selectie. We hebben in de “korfbalwereld” bekend gemaakt dat we een vacature hadden. Een flink aantal mensen is door ons benaderd en er zijn uiteindelijk met een handvol mensen gesprekken gevoerd.

Rene Arnoldus

We zijn blij jullie te kunnen melden dat de nieuwe trainer/coach van onze selectie Rene Arnoldus (52) is geworden. Rene én wij hebben er zin in om wat moois van onze samenwerking te gaan maken. Rene komt uit Wormerveer. Als speler is hij jarenlang actief geweest voor fusievereniging KZ Danaïden uit Leiden. Als trainer is hij daarna werkzaam geweest bij diverse Leidse clubs (Sporting Trigon, Cresendo 1e kl en KZ Danaïden 1e kl). Daarna werd hij coach van VEO uit Voorburg 1e kl. Vervolgens nog een jaar bij Roda Westzaan 1e kl. Rene brengt dus veel ervaring om met onze jonge selectie aan de slag te gaan.

Hoe bizar een en ander kan verlopen blijkt op dit moment. Zowel de zaalcompetitie, als veldcompetitie zullen niet meer afgemaakt worden. Op dit moment is onduidelijk wat de consequenties zijn. De TC gaat er van uit dat we volgend jaar zowel op het veld als in de zaal 1e klassen spelen. Voor Marc komt er zo een heel raar einde aan zijn verblijf bij KIOS. Een verblijf dat hem en ons de nodige successen bracht. We komen er later op terug hoe we dit nog goed met elkaar kunnen afsluiten.

TC KIOS

No Replies to "Nieuwe trainer bij KIOS"