In het nieuws

KIOS OP STOOM

01-03-2020 – Jan Willem Heemstra

Niet alleen de supporters hadden er afgelopen zaterdag zin in. Ook de spelers van KIOS hebben na het gelijkspel tegen Swift de smaak te pakken gekregen. Leek het team in het begin van de competitie meer tegen zichzelf te korfballen, nu laat het de tegenstanders zien dat zij wel degelijk in deze eerste klasse thuis horen.

Afgelopen zaterdag kwam Tilburg op bezoek. Een team dat makkelijk en veel scoort, en stevig op de tweede plaats stond. In Tilburg was KIOS nog met 32 – 22 naar huis gestuurd. Daar wilde KIOS nu niet meer aan herinnerd worden. Nadat Tilburg de score had geopend, begon de aanvalsmachine van KIOS te lopen. Men wist elkaar deze wedstrijd goed te vinden en er werd opvallend regelmatig gescoord. Halverwege de eerste helft was er een kleine voorsprong (9-7) Die werd, met een hoofdrol van Jeroen Vos, uitgebreid naar een 17-13 ruststand. Nu heeft dat de afgelopen wedstrijden niets gezegd, maar KIOS moet terecht met een goed gevoel de kleedkamer zijn ingegaan.

Na rust nam KIOS meteen een 18-13 voorsprong en de Tilburgers wankelden even. Op dat moment viel het echter ook bij de Vennepers even stil. Tilburg wist de stand binnen tien minuten naar 20 – 20 te tillen en nam zelfs een voorsprong. Toen roerde het publiek zich. Men ging vol achter de ploeg staan en dat sloeg over in het veld. Het team gaf niet op, ging goed om met de tijdelijke terugval en bleef de focus op de overwinning houden. En zo stond er met nog vijf minuten te spelen een 27 -22 voorsprong op het scorebord. Eerder deze competitie was het dan nog billenknijpen en verloor men soms de juiste keuzes uit het oog. Niet afgelopen zaterdag. Tilburg gaf niet op, maar KIOS bleef ook scoren. Het publiek kon op de banken: 30 – 26 winst op een titelkandidaat.

Daarmee is KIOS ook weer in het zicht gekomen van Roda Westzaan. Een team dat op de ranglijst gepasseerd moet worden om zich direct veilig te spelen. Zaterdag wacht in Leiderdorp Velocitas. Ook daar verloor men kansloos van. Na deze wedstrijd weet KIOS dat ook deze tegenstander te pakken is.