Basisregels voor de scheidsrechter

Korfbalvereniging KIOS kampt al een tijd met een scheidsrechtertekort. Dit is de reden waarom we vanaf nu leden en later eventueel ook ouders willen gaan inschakelen om ons te helpen met fluiten. Voornamelijk op de wedstrijden van de F- en E-pupillen.

Fluiten valt best mee als je onderstaande regels kent. Bij een overtreding krijgt de tegenstander de bal en wordt het spel hervat. Als de verdediging van de ene partij de andere partij een doelkans ontneemt door middel van een overtreding dan wordt er een strafworp gegeven.

We zijn erg blij met uw hulp!

1 – Niet lopen met de bal

2 – Niet de bal uit de handen slaan of pakken

3 – Niet voetballen

4 – Niet te zwaar hinderen

5 – Niet duiken naar de bal

6 – Niet schieten op de korf als je wordt verdedigd (bij de F is dit wel toegestaan)

7 – De wedstrijd duurt 4x 10 min. met telkend een pauze van 1 – 5 – 1 min. Na de eerste speelhelft wordt er van speelveld en dus van korf gewisseld. Na afloop van de wedstrijden worden er 12 strafworpen genomen.

8 – Vanaf de E-jeugd mag een jongen geen meisje verdedigen of andersom. Bij de F mag dit wel.