10 november – Pietentraining

Vanavond 10 november was er een pietentraining voor de kangoeroes, de F-jes en de E-tjes. Alle materialen waren uit de hokken gehaald en neergezet. De kasten stonden in de zaal met de banken er tussen, zodat de kinderen over de daken konden lopen net als Sinterklaas. Alle matten waren uitgerold zodat iedereen zijn kunstjes kon laten zien. En natuurlijk niet te vergeten aardig wat palen en ballen zodat we toch ook nog even konden korfballen.

We waren nog maar net begonnen en toen stonden er ineens twee pieten in de zaal! Die waren uitgenodigd om eens mee te komen trainen. De afgelopen jaren hadden de pieten dat best wel vaak gevraagd maar op die avond dan even buiten te gaan trainen, dat was altijd erg koud. Dus die jaar besloten we om ze gewoon in de zaal tijdens een training uit te nodigen. En de pieten vonden dat erg leuk en gezellig.

De pieten hielpen de kinderen met hun schoenen zetten in kleedkamer 5, er werd heel hard gezongen…. daarna moest er weer getraind worden. De pieten werden door de kinderen uitgedaagd om een doorloopbal te proberen, gewoon te schieten, aan de touwen te zwaaien, koprollen te maken. Iedereen vond het prachtig!

Als eindspel werd er ‘Pietje, mag ik overvaren?’ gedaan en toen gingen alle kinderen vol verwachting terug naar de kleedkamer. Iedereen had een kadootje gekregen. Er was dus hard genoeg gezongen!